Pentru fotografia de grup, nu este suficient sa stapinesti tehnica si aparatura ce o folosesti, ci de asemenea ai nevoie sa gestionezi pozitia, comportamentul si interactiunea dintre persoane.

Am sa prezint trei sfaturi care te pot ajuta sa realizezi fotografii unice si interesante de grup.

Centrul atentiei.
Cand ai o fotografie de grup in care unul sau doi oameni sunt centrul atenției (mireasa si mirele la o nunta, de exemplu), o tehnica interesanta ar fi ca celelalte persoane sa se uite la cuplu mai degraba, decat la aparatul de fotografiat.
Acest lucru face ca privitorul sa simta ca se alatura celor care privesc cuplul. Intotdeauna sa fi sigur ca ai facut si  fotografia in care toata lumea se uita la aparatul de fotografiat, in eventualitatea in care clientul prefera o compozitie mai tradiționala.

Punctul de statie cat mai sus.

Pentru grupuri mari, o tehnica buna ar fi sa gasesti un punct de vedere la inaltime si sa fotografiezi in jos. Astfel, poti incadra pe toata lumea si diferenta de inaltime nu mai este o problema.
Privind in sus este benefic pentru fotografia de portret, deoarece dispare efectul de barbie dubla.
Daca nu ai nimic pe care sa te urci, incearca sa gasesti o scara pe care se poate urca sau un scaun. Nu ai nevoie sa fi la cincizeci de metri in aer – doar o usoara altitudine va face minuni.

Trage mai multe fotografii.
Nu depune eforturi prea mari cu gandul sa obtii fotografia perfecta. Unele dintre fotografii mai naturale, sincere pot aparea atunci când nu toata lumea este perfect pozitionata. Sunt mult mai reusite fotografiile in care oameni rad, glumesc si  interacționeaza iar fotograful este doar un spectator. Pentru aceasta ai nevoie de distanța fața de subiect, deci obiectivul foto va fi un tele.

La fotografia de grup, sa ai mai multe fotografii este absolut esențial. Vei minimaliza sansele de a surprinde pe cineva clipind sau privind in alta direcție.